Coachend uw (huishoud)budget weer op orde

Heeft u maandelijks geld tekort? Wilt u meer grip op uw inkomsten en uitgaven of bent u gewoon weg het overzicht in uw financiële huishouding helemaal kwijt? Dan kunnen wij u helpen met budget-coaching.

Budgetcoaching, wat is het?

De budgetcoach helpt u om uw financiële situatie weer in evenwicht te brengen. Wij bekijken samen de mogelijkheden om uw in- en uitgaven weer op orde te krijgen te krijgen. Samen maken wij een duidelijk financieel overzicht en gaan wij eraan werken om de ontstane problematiek uit het verleden in de toekomst te voorkomen.

Wat levert budgetcoaching mij op?

Elk coaching traject is persoonlijk en daarom ook bij iedereen anders. Wij werken met een vaste structuur waarin wij samen met u naar een goed eindresultaat werken.

Stappenplan budgetcoaching

A. Intake 
Om elkaar beter te leren kennen en om inzicht te krijgen in uw situatie maken wij als eerste stap een afspraak voor een intakegesprek. Dit kan bij u thuis maar als u liever op neutraal terrein wilt afspreken dan kan dat ook bij mij op kantoor.

Voordat de intake plaats gaat vinden vragen wij u om, indien mogelijk, alvast al uw papieren bij elkaar te zoeken en een inschatting te maken van uw in / en uitgaven per maand. In het geval van schulden is het handig om hier ook een overzicht van te hebben. Vindt u dit allemaal wat lastig dan kunnen wij dit ook na het intakegesprek voor u oppakken.

B. Inventarisatie en overzicht 
Als u na de intake besluit om verder te gaan met het coaching traject dan gaan wij verder met de inventarisatie van uw inkomsten, uitgaven en eventuele schulden en stellen wij een maand- en jaaroverzicht op.

C. Budget(coach)plan 
Samen gaan wij werken aan een budget(coach)plan en adviseren wij u op het gebied van besparen en het vergroten van uw inkomsten.

Als u het wenst kunnen wij u ook begeleiden bij het opzetten van uw administratie en eventueel het onderhandelen met schuldeisers.

Budgetcoaching, voor wie?

Budgetcoaching kan in veel situaties ingezet worden. Veelal gebruiken mensen met financiële problemen budgetcoaching zodat erger wordt voorkomen en men zelf de draad weer op kan pakken. Budgetcoaching kan ook als preventief middel worden ingezet bijvoorbeeld bij een (dreigend) ontslag, een scheiding of bij uw kind.

Kosten budgetcoaching

De kosten voor budgetcoaching bedragen eenmalige opstartkosten voor langere coach trajecten gaan we na de opstart verder op en een vast uurtarief. Elke situatie en elk mens is anders, het is daarom vooraf lastig in te schatten wat in uw situatie het aantal uren kunnen zijn. Wilt u een indicatie voor uw situatie dan kunnen we dit uiteraard vooraf bespreken zodat wij u een passende offerte kunnen doen en u zo niet voor verrassingen komt te staan.