Wij helpen direct bel 0252 706 905 0f stuur een email naar info@lc-financielecoaching.nl

Zorgtoeslag voor als u ziek wordt

Dankzij de zorgtoeslag kan elke Nederlandse staatsburger gebruik maken van de aangeboden zorg. De toeslag dient als tegemoetkoming in de kosten voor een zorgverzekering. Het hebben van een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wanneer je inkomen niet te hoog is, heb je waarschijnlijk recht op de zorgtoeslag.

Of je in aanmerking komt voor de zorgtoeslag is afhankelijk van verschillende factoren. Je inkomen is daar één van. De bedragen kunnen flink oplopen, en het is dus zeker de moeite waard om uit te zoeken of je wel krijgt waar je recht op hebt.

Voorwaarden zorgtoeslag 2019

Om in aanmerking te komen voor de zorgtoeslag moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden. Je inkomen speelt een belangrijke rol. Wanneer je meer dan € 27.857 per jaar verdient heb je geen recht op zorgtoeslag. De Nederlandse staat is dan van mening dat je de kosten prima uit eigen zak kan betalen. Heb je een toeslagpartner, dan mag het gezamenlijke inkomen niet hoger zijn dan € 35.116.

  • Je bent 18 jaar of ouder
  • In het bezit van een Nederlandse zorgverzekering
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit
  • Je (gezamenlijke) inkomen en/of vermogen is niet te hoog

Met meer dan € 107.752 eigen vermogen kom je ook niet meer in aanmerking voor de toeslag. Het gezamenlijke vermogen mag niet hoger dan € 132.752 zijn.

Hoogte zorgtoeslag 2019

De hoogte van de zorgtoeslag varieert per persoon. Via de site van de belastingdienst is het mogelijk om een proefberekening te maken.

Hulp bij het aanvragen en het plannen van de Zorgtoeslag

LC Financiële Coaching helpt bij het regelen en aanvragen van:

• Aangifte Inkomsten belasting tot en met Box 1.

• Zorgtoeslag

• Huurtoeslag

• Kindertoeslag

• Kind gebonden budget

• Kwijtscheldingen (gemeente voorzieningen)

• Budget coaching (bijzonder beheer)

Toeslag Controle (wilt u altijd verzekerd zijn van de juiste (hoogte) van de toeslag zonder zorgen voor oplopende schulden?)
LC Financiële Coaching gaat met behulp van een maandelijks digitaal contactmoment mensen vragen of er in de afgelopen maand wijzigingen zijn opgetreden in hun gezin, wonen en inkomen die van invloed kunnen zijn op het recht van toeslag(en). Indien het antwoord ja is, gaat De Schulden Adviseur dit direct wijzigen voor de cliënt dit voorkomt een terugbetalingsverplichting en daarmee oplopende schulden.
Veiligheid en privacy, LC Financiële Coaching gaat werken met een machtiging van de cliënt en wordt uitsluitend gemachtigd via de belastingdienst voor die diensten die wij voor de cliënt gaan verrichten. Alle privacy gevoelige informatie blijft privé voor cliënt en deze kan elk moment via DigiD de machtiging intrekken. LC Financiële Coaching heeft een webbased backoffice applicatie ontwikkeld om het gegevensverkeer te stroomlijnen en de gevoelige privacy gegevens te waarborgen.
Onze dienstverlening werkt preventief en valt onder de categorie vroeg signalering ter voorkoming van oplopende schulden

Het tarief voor deze preventieve toeslagcontrole is voor een heel jaar € 119,50 per Individuele cliënt  

Betekend voor u:

Nooit geen foutieve toeslagen meer

Geen terugbetalingsverplichtingen meer aan de belastingdienst

Geen deurwaarders meer aan de deur

U wilt gewoon de juiste toeslag waar u recht op hebt

Laat De Schulden Adviseur dat voor u regelen, u slaapt voortaan rustig.

“Dat wilt u toch ook?”

LC Financiële Coaching neemt uw recht op toeslagen serieus, wij gaan u helpen om uw recht op toeslag (het voorschotbedrag) juist te houden, zo heeft u nooit meer last van teveel ontvangen toeslag(en) en terugbetalingsverplichtingen. 

Wilt u ook die rust en zekerheid neem dan contact met ons op? 

Bel : 0252 706 905  (of klik op contact voor meer informatie)

Met begripvolle groet,

LC Financiële Coaching