Wij helpen direct bel 0252 706 905 0f stuur een email naar info@lc-financielecoaching.nl

Huurtoeslag tegemoetkoming in de huurkosten

Huurtoeslag is een tegemoetkoming in de huurkosten. Het huren van een huis is niet goedkoop, dat weten we allemaal. Wanneer je inkomen onder modaal zit, is het vaak lastig om de maandelijkse huur op te hoesten, en daarnaast nog wat geld over te houden voor andere zaken.

Daarom komt de overheid je tegemoet met de huurtoeslag. Zo kan iedereen voldoende geld over houden voor zijn dagelijkse boodschappen. Hoeveel huurtoeslag je ontvang hangt onder andere af van je inkomen en de huurprijs van je woning.

Voorwaarden huurtoeslag

Om in aanmerking te komen voor de huurtoeslag moet je uiteraard aan bepaalde voorwaarden voldoen. Vervolgens wordt de hoogte van het bedrag bepaald aan de hand van bepaalde factoren.

  • 18 jaar of ouder
  • In het bezit van een huurcontract
  • Je huurt een zelfstandige woonruimte
  • Jij betaald de huur, niet een ander
  • Bij de gemeente ingeschreven op je woonadres
  • Nederlandse nationaliteit of verblijfsvergunning
  • Huur, inkomen en vermogen zijn niet te hoog

De genoemde voorwaarden zijn tevens van toepassing op een partner / medebewoner. Wanneer deze aanwezig is wordt het inkomen en vermogen bij elkaar opgeteld.

Huurtoeslag aanvragen

Wanneer je van mening bent dat je recht hebt op huurtoeslag, dan kan je deze aanvragen via de website mijn.toeslagen.nl. Dit is de officiële site van de belastingdienst waar je kan inloggen met je DigiD.

Zodra je bent ingelogd zie je een overzicht van alle beschikbare toeslagen. Klik op ‘aanvragen’ achter het kopje huurtoeslag. De volgende stappen spreken voor zich.

Huurtoeslag voor het jaar 2018 kan je aanvragen tot 1 september 2019. Verhuisd? Zorg dat je eerst bij de gemeente ingeschreven staat op je nieuwe adres. Anders kan je de toeslag niet aanvragen.

Hulp bij het aanvragen en het plannen van de huurtoeslag

Onze adviseur helpt bij het aanvragen van:

• Aangifte Inkomsten belasting tot en met Box 1.

• Zorgtoeslag

• Huurtoeslag

• Kindertoeslag

• Kind gebonden budget

• Kwijtscheldingen (gemeente voorzieningen)

• Budget coaching (bijzonder beheer)

 

Toeslag Controle (wilt u altijd verzekerd zijn van de juiste (hoogte) van de toeslag zonder zorgen voor oplopende schulden?)
Onze adviseurgaat met behulp van een maandelijks digitaal contactmoment mensen vragen of er in de afgelopen maand wijzigingen zijn opgetreden in hun gezin, wonen en inkomen die van invloed kunnen zijn op het recht van toeslag(en). Indien het antwoord ja is, gaan wij dit direct wijzigen voor de cliënt dit voorkomt een terugbetalingsverplichting en daarmee oplopende schulden.
Veiligheid en privacy, LC Financiële Coaching gaat werken met een machtiging van de cliënt en wordt uitsluitend gemachtigd via de belastingdienst voor die diensten die wij voor u de cliënt gaan verrichten. Alle privacy gevoelige informatie blijft privé voor cliënt en deze kan elk moment via DigiD de machtiging intrekken. LC Financiële Coaching heeft een webbased backoffice applicatie ontwikkeld om het gegevensverkeer te stroomlijnen en de gevoelige privacy gegevens te waarborgen.
Onze dienstverlening werkt preventief en valt onder de categorie vroeg signalering ter voorkooming van schulden

Het tarief voor deze preventieve toeslagcontrole is voor een heel jaar € 119,50 per Individuele cliënt  

En betekend voor u:

Nooit geen foutieve toeslagen meer

Geen terugbetalingsverplichtingen meer aan de belastingdienst

Geen deurwaarders meer aan de deur

U wilt gewoon de juiste toeslag waar u recht op hebt

Laat LC Financiële Coaching dat voor u regelen, u slaapt voortaan rustig en zonder zorgen.

LC Financiële Coaching neemt uw recht op toeslagen serieus, wij gaan u helpen om uw recht op toeslag (het voorschotbedrag) juist te houden, zo heeft u nooit meer last van teveel ontvangen toeslag(en) en terugbetalingsverplichtingen. 

Wilt u ook die rust en zekerheid neem dan contact met ons op!

Bel : 0252 706 905  (of klik op contact voor meer informatie)

Met begripvolle groet,

LC Financiële Coaching