Wij helpen direct bel 0252 706 905 0f stuur een email naar info@lc-financielecoaching.nl

Eenoudertoeslag extra bijdrage studiefinanciering

De eenoudertoeslag is een extra bijdrage bovenop de reguliere studiefinanciering en is beschikbaar voor alleenstaande ouders die een studie/opleiding volgen. Anders dan de reeds behandelde toeslagen is de eenoudertoeslag een toeslag die niet door de belastingdienst wordt uitgekeerd maar door de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Voor het aanvragen van de toeslag kan je dus niet bij de belastingdienst terecht, maar enkel bij de Dienst Uitvoering Onderwijs. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet zullen zij je aanvraag in behandeling nemen, en vervolgens ook de toeslag maandelijks uitkeren.

Voorwaarden eenoudertoeslag

Je komt in aanmerking voor de eenoudertoeslag als je een kind hebt en géén partner. Dit kind moet ingeschreven staan bij de gemeente op jouw adres, of je moet kinderbijslag ontvangen voor hem/haar. Ook moet je studiefinanciering ontvangen voor de opleiding die je volgt.

  • Je volgt een opleiding/studie en ontvangt studiefinanciering
  • Je hebt een kind (ingeschreven bij gemeente op jouw adres)
  • Je hebt géén partner

Zodra je een partner krijgt ben je verplicht de toeslag stop te zetten.

Hoogte eenoudertoeslag

De eenoudertoeslag is een vast bedrag per maand en kan jaarlijks veranderen. De hoogte van de toeslag bedraagt in 2018 € 251,04 per maand. Dit kan dus een aanzienlijke aanvulling op je inkomsten zijn. Het aanvragen van de eenoudertoeslag heeft overigens géén gevolgen voor de zorgtoeslag of de huurtoeslag.

Ontvang je wel de maximale zorgtoeslag of huurtoeslag? Ook deze bedragen kunnen flink oplopen, en het is dus zeker de moeite waard om dit even na te kijken.

» Meer informatie over de zorgtoeslag
» Meer informatie over de huurtoeslag

Terugbetalen

De eenoudertoeslag is over het algemeen een gift. Je hoeft deze dus niet terug te betalen. Wanneer je een mbo 1 of 2 opleiding volgt, is de toeslag altijd een gift. Doe je mbo 3 of 4, HBO of universiteit? Dan is het van belang dat je binnen 10 jaar een diploma behaalt. Bij een 4 jarige opleiding worden de eerste 4 jaar van de eenoudertoeslag dan een gift. Wanneer je geen diploma behaald, moet je de volledige toeslag terugbetalen.

U wilt toch ook geen:

Geen foutieve toeslagen meer

Geen terugbetalingsverplichtingen meer aan de belastingdienst

Geen deurwaarders meer aan de deur

Nee, u wilt gewoon de juiste toeslag waar u recht op hebt

Laat onze adviseur dat voor u regelen, u slaapt voortaan altijd rustig zonder zorgen over de toekomst.

LC Financiële Coaching neemt uw recht op toeslagen serieus, wij gaan u helpen om uw recht op toeslag (het voorschotbedrag) juist te houden, zo heeft u nooit meer last van teveel ontvangen toeslag(en) en terugbetalingsverplichtingen. 

Wilt u ook die rust en zekerheid neem dan contact met ons op? 

Bel : 0252 706 905  (of klik op contact voor meer informatie)

Met begripvolle groet,

LC Financiële Coaching